perjantai 14. marraskuuta 2014

Jumppaa ja raksalesken arkea




Edessä on yö ilman raksalla pakertavaa iskää. Tällaisina öinä lapset saavat nukkua äidin vieressä ”ishossa sängyssä”. Iltasadut on luettu ja tonttutarinat kerrottu pariinkin kertaan. On aika rauhoittua ja alkaa tutimaan. Toisella puolella pieni ihminen työntää, painelee ja rapsuttaa peukkuani, toisella puolella ähinä ja pyöriminen ovat käynnissä. Pienet kädet rullaavat äidin hiuksia ”takkumyttyröiksi”. Kuuluu maiskutusta, potkimista ja peiton kahinaa. Vähitellen äänet hiljenevät, liike vähenee ja… Huoneeseen laskee korvia huumaava hiljaisuus. Molemmat nukkuvat! Äidin vatsassa kihelmöi, OMAA AIKAA. 



  


Raksaleskellä omaa aikaa, tuota maagista herkkua, on hyvin vähän ja rajoitetusti. Pääsääntöisesti oma aika käsittää ajanjaksoja illalla sekä aikaisin aamulla tai yöllä. Omalla ajallani joko jumppaan, suunnittelen seuraavaa työpäivää, siivoan tai istun koneella. Tänään jumppasin (ja selasin sisustusblogeja puhelimella). Liikunta raksalesken arjessa vaatii tehokasta ajankäyttöä. Olen päättänyt liikkua myös tämän rankan elämänvaiheen aikana. Kotijumppa (niin typerältä kuin kuulostaakaan) on tämän raksavaimon pelastus! Sen avulla saan hien pintaan, vahvistan lihaksia sekä koordinaatiota. Kotijumpan lisäksi harrastan työmatkapyöräilyä sekä työpaikkaliikuntaa. Lastentarhanopettajan on helppo liikkua työpäivän aikana. Iltapäivisin ulkoilun aikaan juoksemme, hypimme ja pelaamme lasten kanssa hengästymiseen asti: hippaa, porrashyppyjä, hyppynarua jne.. ( Suosittelen ulkoleikkejä kaikille aikuisille. Lasten kanssa remuaminen on ihanaa! Kaiken lisäksi lapset rakastavat aikuisen osallisuutta ulkotouhuissa.)








Illalla juodessani teekuppostani puhelimeni äärellä, mietin elämäämme.  Ajattelin siinä yksin keittiössä istuskellessani, että kuinkahan moni nainen elää kanssani samanlaista elämänvaihetta. Uskon, että meitä on. Meitä, joilla jokainen päivä on täynnä elämää, suunnittelua – ja riittämättömyyttä. Meillä mies on tämän viikon käytännössä asunut rakennuksella. Arjen ruletin pyörittäminen kotona on siis ollut täysin minun vastuullani. Tekemistä riittää, valitusvirsi olisi pitkä. Onnellisuuden kannalta on kuitenkin tärkeää huomata onni tässä ja nyt.Olen päättänyt keskittyä arjen pieniin iloihin ja siihen, että teen joka osa-alueella parhaani. Onnea tähän päivään toivat monien ihanien asioiden lisäksi muun muassa muovailuhetki lasten kanssa, puhdas pyykki sekä pienten käsien rakentama ”merirosvolaiva-maja” .



      Toshi toshi pitkä käärme ja meri. 


 





                                          Merirosvolaiva-maja.




”Ei onni synny sellaisen saavuttamisesta, mitä meillä ei ole, vaan sen arvostamisesta, mitä meillä jo on. – Koenig” Tämän ajatuksen voimalla toivotan kaikille oikein ihanaa perjantaita ja nautinnollista viikonloppua! <3

-Janika-




2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)