sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Sunnuntain tunnelmia


Hrrrhrrrhrr, naarastiikeri kehrää. Lapset nukkuvat. Päivän lenkki on tehty ja kahvinkeitin pörisee keittiössä. Meidän perheen koettelemus, flunssa, alkaa olla voitettu. Tänään pääsimme viikon tauon jälkeen koko perhe ulkoilemaan. Paikallisen liikuntakeskuksen lähimaastossa oli hyvä hiihdellä ja laskea mäkeä. Vuorotellen miehen kanssa kävimme suksien päällä hakemassa hikeä ja hyvää mieltä. Nyt naurattaa, illasta on tulossa mukava! :)



Olemme normaalisti hiihtäneet tammikuuhun mennessä satoja kilometrejä. Tänä vuonna rakennusprojektin vuoksi hiihtäminen on skipattu liikuntaohjelmasta kokonaan. Aikapulassa on nopeampaa ja helpompaa startata juoksulenkille suoraan kotiovelta, käydä salilla tai jumpata kotona. Toivottavasti jo ensi talvena perheemme tilanne on toinen ja hiihtäminen palaa arkeen -niin ihanaa se on! Tänä talvena olen pari kertaa hiihtänyt lomareissuilla joko lainasuksilla tai vuokrannut kapulat alleni. Tämänpäiväisen lenkin jälkeen voin todeta, että hiihtäminen on todella välineurheilua! Mieheni on ostanut minulle erittäin hyvät hiihtovälineet eikä suinkaan turhaan! En voi verrata hiihtoa omilla suksillani menemiseen lainavälineillä! Suosittelenkin jokaisen hiihtonautintoa etsiskelevän vilkaisemaan suksiaan ennen seuraavaa lenkkiä. Hiihtäminen muuttuu helpommaksi ja nautinnollisemmaksi jos monot ovat tukevat, sukset sopivan "jäykät" ja voitelu kohdillaan. Aijjai, veikkaan, että jok´ikinen suomalainen hiihtäisi jos saisi alleen kunnon sukset!!! :)


 
Suksilla on merkitystä. Näiden kyydissä oli tänään hyvä mennä! :)




Kävimme tänään raksalla. Piti käydä kurkkimassa muurareiden työnjälkeä. Leivinuuni ja olohuoneen takka ovat työn alla. Minulla on ollut viime päivät "keittiöstressi". Eilen stressi kuitenkin helpotti, löysin nimittäin unemieni "köökin". Olemme nyt muutamana viikonloppuna kierreleet keittiöfirmoja ja tehneet alustavia suunnitelmia. Millään firmalla ei ole tuntunut olevan kaappeja, jotka olisivat näyttäneet minun verkkokalvoillani täysin sopivilta taloomme. Helpotus oli suuri kun astuin oululaisen HTH-keittiöfirman ovesta sisään! Olen tuskaillut vetimettömien kappien valinnassa. Jos malli on miellyttänyt silmää, se ei ole vakuuttanut käytännöllisyydellään. Käytännöllinen taas ei ole miellyttänyt näköaistia ja niin edelleen. HTH-keittiöt myyvät ainutlaatuisen kaunista, selkeää ja käytännöllistä VH-7 mallistoa. VH-7 kaapistoissa ei ole vetimiä, mutta silti laatikot ja esim. inegroidut jääkaapinovet on helppo avata. Valinnanvaraa kaapinovien, työtasojen ym. suhteen tuntui HTH:lla olevan runsaasti. Myyjäkin vakuutti suunnittelutaidoillaan. Toivon, että HTH mahtuu budjettiimme! Allaolevassa kuvassa VH-7 malliston laatikostoja. Mielestäni näyttää niin linjakkaalta! Mitä mieltä te olette? Onko jollain kokemusta HTH-keittiöistä tai VH-7 kaapinovista? :)



Kuva lainattu: http://www.hth-keittio.fi/imagevault/publishedmedia/h1au2zvkln8qevnlg6tx/05_effekt.jpg




Rakennuksen pintamateriaalien kilpailuttaminen ja metsästäminen jatkuvat. Talo valmistuu hitaasti, mutta varmasti. Tämän sinisen ja lumisen merimaiseman myötä toivotan kaikille rentouttavaa sunnuntai-iltaa!


                                                               -Janika-




Kymmenen minuuttia kuvan ottamisen jälkeen taivaalla paistoi -aurinko!



Psst! Katsotaan höyrähdänkö huomenna FitFarmiin. Illalla luvassa Jutta Gustafsberg ja lihakset. Päivitän tunnelmia lähipäivinä.

kuva: http://static.iltalehti.fi/elintavat/tvjutta_110112PP_el.jpg

3 kommenttia:

  1. Onko teillä ikäkriisi? Aattelin vaa ku jossaki lehessä oli et ootte parikymppisii vaikka enemmän kyllä kolmenkympin puolella ootte.. :) ois mielenkiintosta kuulla mitä aattelette omasta iästänne!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitat varmaan meitä kaksosia? Ehkä vähän, sillä ainakin mä nautiskelen kun voin vielä sanoa olevani parikymmentä+ :D Ja mielelläni oisin ikuisesti 25, enkä ikinä rypistyisi. ;) Me voitais vaikka kirjoitella aiheesta, kiitos ehdotuksesta!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)