keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Elämän suuntaa hakiessa



Kirjoitan tätä tekstiä nyt jo puoli unessa, sormet kohmeuden vallassa. Ehkä tämä kupillinen Klipperin Blackcurrant & Acai perry teetä herättää minut sekä tämän tekstin henkiin.


Kämppikseni kauniit vaaleanpunaiset neilikat ovat jo hieman elämää nähneenä maljakossa keittiön pöydällä. Lisäksi tämän päiväisen itseopiskelun jäljiltä pöytää koristaa Novo Avenida Brasil – portugalin kielen oppikirjat. Vielä löysin joitakin asioita muististani, näin yli puolen vuoden Suomeen tulon jälkeen. Jospa tämä into kielen opiskeluun pysyisi yhtä vakaana ja voisin hyödyntää sitä vielä jonakin kauniina päivänä työelämässä.



Olen koko päivän miettinyt väsymyksen vallassa tulevaisuutta, joka tulee tuomaan monia suuria muutoksia elämääni. Ne tietyllä lailla pelottavat sekä kauhistuttavat, mutta olen innolla lähdössä uusiin seikkailuihin. Vielä on aikaa hieman täällä Pohjanmaan peltojen keskellä, tietynlaisessa rauhassa ja varmuudessa opintojen äärellä. Tarkoitus olisi kumminkin valmistua koulusta ja päästä töihin eteläiseen Suomeen, ellei hieman kauemmaskin. 

Kesän työpaikka haut ovat alkaneet ja monet nuoremmista sekä vanhemmista opiskelijoista hakevat kesätöitään. Jotkut hakevat ensimmäistä kertaansa jännityksen ja pelon sekaisin tuntein, kun taas toiset jo monen vuoden vankalla kokemuksella, itse lukeutuen johonkin tuohon välille.
Tuntuu niin turhauttavalta täytellä pitkiä hakemuksia useita tunteja. Tietäen, että tuo vaivalla väännetty paperi ei ehkä koskaan pääse kenenkään luettavaksi, saati arvosteltavaksi useiden satojen hakijoiden joukosta. Olen miettinyt useita eri tapoja kuinka päästä tuosta pälkähästä, paperien täytöstä.  Suhteet ovat yksi isoin sana, ne ovat useimpina vuosina pelastaneet minut tältä taistelulta. Kaikilla, kuten ei minullakaan tällä hetkellä ole kuitenkaan sellaisia mahdollisuuksia. Uusi paikkakunta sekä erilaiset unelmat työtehtäviltä pakottavat minut puskemaan itseni läpi tämän suon. 

Niinpä lähes aina vastassani työnhakutilanteessa ovat lausahdukset ”Oletko jo lähettänyt hakemuksen meille?” tai ”Kiitos, mutta täyttäisittekö avoimen hakemuksen verkkosivuillamme?” tai muuta sellaista. 
Se paperisota ja epävarmuus varmasti saa lannistettua useamman meistä.  Itse olen päättänyt, että vaikka läpi harmaan kiven. Uskon, että oikeasti, jos jotakin haluaa niin sen saavuttaa!

Näissä tunnelmissa on nyt lähdettävä unten maille, jotta huomenna jaksaa keskittyä itse asiaan.
Toivotan kaikille teille työnhakijoille, niin nuorille kuin vanhemmillekin tuhansittain tsemppiä! Kiitos seisoo siinä haastattelukutsussa! Teille, ketkä olette jo ottanut otteen työpaikastanne, niin nauttikaa! Ehkä mäkin vielä tässä löydän sen omani. Toivottavasti vielä työn, josta nautin ja saan lisäksi vielä oivan palkkion.

terkuin 
Sarlotta



6 kommenttia:

  1. Osui minuun sun teksti! Täällä myös kesätyöpaikan etsintä käynnissä. Tämä ei tosiaan ole helppoa. Monesti on jo tehnyt mieli luovuttaa kun ei mistään ole vielä kuulunut mitään. Onnea sulle myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä tarvitaan! Tää on niin arpapeliä ja mä oon aina niissä niin huono, mut ehkä se jostakin aukee ku oikein vaan jaksaa yrittää! 😊mut ihana kuulla et en oo ainoo näiden fiilisten kanssa! ☺-sarlotta

      Poista
  2. Tsemppiä Sarlotta!! Sä kyllä saat varmasti hyvän työn! On vaan luotettava itseensä! :) ♥ Sulla on kaikkea sitä, mitä työnhakijalta tarvitaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos ihanista sanoista ♥ Näinhän se on, jos et usko itseesi niin ei kukaan muukaan usko suhun! Joten kovalla luotolla mennään :) - Sarlotta

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)