maanantai 4. toukokuuta 2015

Nyt on maullaan!


Väreiltään iloiset huiskat, viirit sekä muut kummalliset naamarit, asut sekä vappuvärit on taas aika pakata laatikkoon seuraavaa vuotta odottamaan.  Sateenkaaren sävyiset serpentiinit, pallot sekä ylimääräinen tilpehööri voi jäädä vielä hetkeksi mieltä ja kevään sateita piristämään. Juhlat on juhlittu ja on aika palata pian arkeen.

Vappu meni aika rauhallisissa merkeissä. Nautiskellen ystävien ja tuttavien vieraanvaraisuudesta, urheilusta sekä hyvästä ruuasta.

Eilen toteutimme jo pitkään mielessä pyörineen taivaallisen herkullisen reseptin, joka sai kahdet niin erilaiset ruokailutottumukset sanomaan kyllä, haluan tätä lisää! 
Nimittäin: 

BATAATTIBURGERI



Tarvitset vain:

Sämpylöihin:
Yhden mahdollisimman pyöreän bataatin
oliiviöljyä

Pihveihin:
400 g jauhelihaa (naudan)
kananmunan
rkl turkkilaista jogurttia
hienonnetun punasipulin
ripauksen suolaa
& mustapippuria
tuoretta timjamia
valkosipulin kynnen
chiliä

Kastikkeeseen:
200 g fetaa
3 rkl turkkilaista jogurttia
tuoretta timjamia
suolaa
pippuria
tuorepuristettua sitruunamehua
oliiviöljyä

Lisätäytteet:
salaattia
tomaattia
kurkkua
(tuoretta minttua)

Valmistus:

Leikkaa bataatista sentin paksuisia kiekkoja. Aseta ne uunipellille ja ruiskuta päälle hieman oliiviöljyä. Kypsennä kullanruskeiksi uunin keskitasolla 225 asteessa, noin 15-20 minuuttia.

Ostin varta vasten hieman kalliimman oliiviöljy-sprayn, jonka hyöty oli aika mitätön.

Sekoita pihviainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi ja pyörittele niistä bataattikiekkoihin sopivan kokoisia pihvejä. Paista pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä rapsakoiksi. 

Murenna haarukalla fetajuusto. Lisää siihen jogurtti ja makusi mukaan mausteita.

Kokoa purilainen ja ei muuta kuin nauttimaan makuelämyksestä!

Löysin kaupasta myös tuoreita (ulkomaisia) mansikoita, enkä kyennyt olla ostamatta. Ne pääsikin koristamaan jälkkäriksi kokoamaamme Banoffee -kakkua.

Banoffee
Piti hetki sulatella ennen kuin pääsi tätä herkkua maistelemaan.

Ruoan täyttävää upeaa alkavaa viikkoa kaikille!


- Sarlotta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)