maanantai 11. toukokuuta 2015

Aamun taikaa

Valo kajastaa ikkunaverhojen välistä. On aivan kirkasta ja ponnaan pirteänä uuteen aamuun. Kaivan puhelimen jostain vällyjen välistä, minne olen sen tietenkin illalla mukaan ottanut, vaikka sen säteilyllä voi kuulemma olla terveydelle haitallisia vaikutuksia. Ja mitä ihmettä? Kiemurainen numero piirtyy näytölle osoittamaan kellonaikaa, se on vasta kuusi.

Kuva lainattu:http://www.keventajat.fi/hyvinvointi/liikunta/aamu-vai-iltalenkille

Voiko olla parempaa kuin rauhallinen aamu? Ihana kahvintuoksu ja lämmin puuro. Huolelliset aamutoimet ja hiljaisuus. Askel askeleelta aukeava päivä. Aamukastetta nurmikolla ja linnunlaulua aamuauringossa. Valon myötä huonosti nukutun yön jälkeenkin olo on virkeä ja jaksaa kukkua valveilla yöhön asti. Aamu on tavallaan juhlahetki, mahdollisuus uudelle päivälle. Vaikka minun vasta heräillessä on toisaalla jo täysi tohina käynnissä, ja hengitykseni haiseekin pahalle.

Talvipakkasella sysipimeässä kylmään ja koleaan pakkaseen herätessä ei päivien aluissa ole samaa energisyyttä kuin valoisempina vuodenaikoina. Jos yöuni on jäänyt lyhyeksi, on luvassa paljon väsymystä. Onneksi tummuudessa musta mokka toimii. Vaan on talviaamuissakin taikaa. Jos vaan onnistuu menemään nukkumaan ajoissa ja herää hyvin levänneenä uuteen päivään, voi kokea sen kaikessa herkullisuudessaan. Kun ei ole kiire, voi hitaasti syödä aamupalan, rauhassa kesyttää pakkasen sähköistämät hiukset, huolellisesti rasvata kuivuneen ihon, tarkasti raapia autonlasit, tehokkaasti kolata pihan ja pukeutua sotavarustukseen pakkasen herraa vastaan. Ja mikä maukkainta tämän hetken aamuissa, kun on toukokuu: ei tarvitse tehdä puoliakaan noista!


Kuva lainattu:http://www.harhakuva.org/view/202168

Virkeää uutta viikkoa kaikille! Nautitaan näistä valoisista aamuista! Pohjanmaalla on sateista, mutta päivä paistaa jo, kellokin on pian kymmenen. :)

                                                          <3 Jenny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)