maanantai 4. toukokuuta 2015

Kevät!!

Tänään sen huomasin, kevään orastavan vihreyden puiden oksilla! Koivuissa pullottavat pienet silmut, pajuissa aurinkoa tervehtivät jo kunnon vihreät lehtikääröt. Jospa jo ensi viikolla täällä pohjoisessakin saataisiin värivihreetä ihan kunnolla näkyviin!

Meidän perheen kevään alku on ollut täysi: juhlista ja raksasta. Molempia lapsia on juhlittu synttäreiden merkeissä useaan otteeseen. On ollut myös sukulaisten synttäreitä, vappuhärdelliä jne. Olen syönyt ja kattanut herkkuja niin paljon, että tässä hetkessä rakkauteni salaattiin on suuri! :) On ihmeellistä miten suklaan halvaannuttamat makunystyrät maistavat salaatista kurkun raikkauden, luumutomaatin sokerin ja salaatinlehden vihreän.Lenkillä vesi virtaa ja huuhtoo epäpuhtaudet, liike kuluttaa ja pilkkoo juhlahumussa pitsimekkoon kietoutuneena nautiskellut rasvapallerot pienemmiksi. Terveellinen ruokavalio ja liikunta pitävät ehdottomasti juhlia paremmin pään kasassa!

Palasin eilen pikareissulta Jyväskylästä, kummitytön ristiäisistä. Oikeastaan sen ei pitänyt olla pikareissu, vaan minun ja tyttäremme huilausretki raksa-arjesta. Tarkoitus oli viettää alkuviikon päivät mummilassa ja nauttia helpommasta elämästä sekä läheisistä ihmisistä Keski-Suomessa. Vaan eipä suunnitelma pitänytkään! Mies soitti, että valaisimet pitää päättää nyt heti, sillä sähkömies pääsee raksalle maanantaina. Niin olin jälleen raksan tutussa puristuksessa ja kuin huomaamatta kotimatkalla. Nyt on pää täynnä keittiötä, laattoja ja lamppuja. Keittiö pitää laittaa tilaukseen tämän viikon aikana, laatat on ostettava myös ennen sunnuntaita jne. Meidän elämää hallitsee raksa, iso harmaa kivikyhäelmä, joka nielee kaiken -rahan, ajan ja ajatukset!

Olen liian täydellisyyteen pyrkivä ihmistyyppi. Teen jatkuvasti työtä pääni sisällä sen eteen, että osaisin ottaa rennommin. Minun kaltaiselleni se ei vain ole helppoa. Nyt raksa-keväänä olen välillä ollut ihan poikki. Elämä on tällä hetkellä niin täyttä ja rönsyilevää, että sen hallitseminen tuntuu mahdottomalta. Olenkin yrittänyt opetella erään ystäväni neuvoa, jonka mukaan elämää ei edes kannata yrittää hallita.

Kevätsää pelastaa kaikelta, myös raksan aiheuttamalta väsymykseltä! Minun oli pakko käydä kameran kera mutka lähimetsässä ja kuvata kevään fiilistä! Kävellessäni metsässä muistelin nuoruuden kesiä ja keväitä Helsingissä. Mieleeni nousi niin ihania muistikuvia, että päätin kirjoittaa niistä seuraavaksi, joko tähän blogiimme tai sitten Kauppa Suomi-lehden blogiin. Auringonpaisteessa tepsutellessani minussa heräsi jonkinlainen kopio siitä kevätpistoksissa keikkuvasta kesäkissasta, joka vielä kuusi vuotta sitten kulki kiiltävässä turkissaan pääkaupungin kaduilla. MIAU!! On aika kehrätä! :D


Kevätsää lämmittää, luonnon kaiken herättää. Katsokaa, sulaa maa, puut jo silmut saa...











Ihanaa ja energistä kevätpäivää kaikille! Nyt hyrrätään hei! :P







<3: Janika   



4 kommenttia:

  1. Heips, kiva kun löysin tänne :)
    Kenellä teistä kolmesta on raksa menoillaan?

    Pitääpäs jäädä seurailemaan raksa-juttuja tänne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hejsan! Tervetuloa! :) Minulla, eli Janikalla, on raksamyllerrys meneillään. :) Fiilistelen (ja marisenkin) raksasta ajoittain täällä blogissa. Nyt piakkoin sisustusjuttuja jonkun verran maiskuttelen postauksissa. Kirjoitellaan siskojen kanssa vähän vuorotellen, ristiin rastiin. :)

      Tsemppiä arkeen ja raksaan! <3 -Janika-

      Poista
  2. Kevät on ihanaa aikaa! Voimia raksa-aikaan sinulle kaunis nainen! :)

    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Anna! :) Aurinkoista ja ihanaa kevättä sinullekin! <3

      -Janika-

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)