lauantai 23. toukokuuta 2015

Elämänmakuisia energiapommeja

Herkullisia yksityiskohtia, jännittävänmakuisia yllätyksiä, ehkä vähän epämiellyttäviä tai äärettömän ihania sattumia, muistoja, kaukomaista eksotiikkaa, perinteitä, palavaa rakkautta, kaikessa epäkurantiudessaan aitoa, omannäköistä, terveyttä ja elinvoimaa pursuavaa, makeaa ja aavistuksen suolaista, vahvaa vaikka paikoin haurastakin ja jopa liian nopeasti nautittavissa. Toisinaan epätodellisen täydellistä ja joskus liian epäonnistunutta. Ei voi olla totta! Eikö kuulosta elämältä? Mutta onkin vain itse tehty myslipatukka. 





Alla olevalla ohjeella saa aikaan terveyttä ja energiaa sisältäviä välipaloja lapsille ja aikuisille! Näitä kannattaa kokeilla. Jopa meidän pieni nirppanokka on lämmennyt tämän herkun mauille.




Reseptin myötä toivotan raikasta kesäsateen kostuttamaa viikonloppua! Täällä tuulee niin kovaa, että on ihme jos ei fiilis lähde sen myötä lentoon! ;)

                                                                           <3 Jenny




Tarvitset:

70g kookosöljyä
90 g hunajaa
0,5 dl vettä
9 taatelia
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl neljän viljan hiutaleita
0,5 dl mantelirouhetta
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl saksanpähkinöitä silputtuina
1,25 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl rusinoita pilkottuina
0,5 dl kuivattuja ananaksia pilkottuina







 1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Kokoa kattilaan kookosöljy, vesi, hunaja ja taatelit. Kuumenna seos kiehuvaksi ja hauduta, kunnes taatelit tuntuvat pehmeiltä.
3.  Sekoita kulhossa siemenet, pähkinät ja kuivahedelmät.
4. Soseuta blenderillä hunaja,kookosöljy ja taateli. Seos on valmista kun koostumus on siirappinen eikä siinä ole sattumia. Kaada massa kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti.
5. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja painele tiiviiksi levyksi (n.20x30cm). Jos haluat pehmeämpiä versioita, jätä levy paksummaksi. Kypsytä uunissa noin 20 minuuttia.
6. Jäähdytä ja leikkaa patukoiksi. Valmiit välipalat säilöin pakastimeen muovirasiassa.






                                                          Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)