tiistai 26. toukokuuta 2015

Keittiöfiilistelyä

Aurinkoinen tervehdys raksaelosta!


Ajattelin hieman fiilistellä tilaukseen lähtenyttä keittiötämme myös täällä blogin puolella. Päädyimme useiden keittiöfirmojen kilpailutuksen jälkeen HTH-keittiöihin. HTH-keittiöt vakuuttivat meidät hinta-laatusuhteellaan sekä ainutlaatuisilla VH7-ovillaan. Meinaa mammaa jo vähän jännittää, sillä näistä suunnitelmista kootaan meidän perheen ensimmäinen ihan oma kokkauspaikka!






Keittiö on kodin sydän, sanotaan. Meidän kodissamme kokkaavat äiti, isä ja lapset, joten kodin sydän on kovassa käytössä. Kuten kaikki vanhemmat tietävät, pienet kädet ovat tahmeita, kovakouraisia ja varomattomia. Meidän keittiömme yksi tärkeimmistä kriteereistä onkin kestävyys. Kestävyyden lisäksi meille on tärkeää, että "köökki" on kodikas, moderni sekä ajaton. Nämä adjektiivit saavutettiin kun valittiin hillitty vaalea värimaailma ja suorat selkeät linjat.Kaapinovet ovat korkeakiiltoiset valkoiset laminaattiovet, joiden reunat ovat tammiviilua. Tasoiksi suunnittelimme ensiksi HTH:n tarjoamaa lakattua massiivipuutasoa, mutta päädyimme lopulta lattian vuoksi valkoiseen laminaattiin. (Näissä perspektiivikuvissa tammitasot.) Kodinkoneet ovat AEG:n, sillä saimme ne HTH:lta edullisesti.

No, keittiösuunnitelma edistyi hienosti. Olimme jo alusta asti keittiösuunnittelijamme kanssa samoilla linjoilla. Suurin koettelemus koettiin kuitenkin lattian kanssa. Suunnittelimme nimittäin keittiöön laattalattiaa. Sen tuli toimia keittiön kaapistojen, olohuoneen parketin sekä koko talon värimaailman kanssa. Valinta oli vaikea, mutta lopulta päädyimme samaan laattaan, valkoharmaaseen Carrara marmoriin, jota tulee yläkerran suihkutilaan sekä yhden kiinteän hyllyn verran alakertaan. Keittiö oli mielestäni aivan täydellinen Carraran kanssa ja elin marmorihuumassa päivän. Päivän, sillä sisustussuunnittelijamme Oulun Sisustajilta muistutti, että marmori on superherkkä kivimateriaali.

Onnekseni mies hoksasi napata raksalta mukaan marmorilaatan paloja, jotta voimme testata keittiönlattiaehdokasta. Googlasin sen verran, että tiesin huokoisen marmorin kärsivän happamista aineista ja voimakkaista väreistä. Kotona sitten testasin. Sotkin ihmeellisen kauniit kivipalaseni mustikkaan, puolukkaan ja sitruunaan.






Ja, järkytys oli suuri kun muutaman MINUUTIN jälkeen putsasin marmoripalaset! Jokainen "testausaine" jätti jälkensä kiiltävään kiveen, samean kiillottoman läntin! Sitruuna tuntui syövyttäneen kiveä ihan kunnolla. (Ks. kuva alla.)




Niin luovuin sillä seisomalla marmorilattiaisesta keittiöstä. Kaltaiseni likakammoisen tyypin olisi itsemurha laittaa noin stressaava lattia kodin sydämeen, eikö?! Aamun kiireessä lattialle läikkynyt kahvitippa tai mustikka olisi katastrofi! Elämässä sattuu suurempiakin katastofeja, joten esteettisyyden aiheuttama kärsimys olisi liian suuri!! Huristelinpa sitten laattakauppoihin ja etsin marmorin jäljitelmät Oulun alueelta hyppysiini. Vaan ei ollut Carraran vertaista. Ei auttanut tämän naisen lopulta kuin vaihtaa kivisydän puuksi ja tilata keittiöön sama parketti kuin olohuoneeseen. Olen kuitenkin varma, että aamulla paljaat varpaat ja mieli ovat tyytyväisempiä parketin päällä kuin kuvan kauniilla marmorilla!







Keittiö on nyt suunniteltu valmiiksi, siitä tulee meidännäköinen ja talon tyyliin sopiva. Jos suunnitelma joskus oikesti nököttää paikallaan, lupaan kuvata sen nähtäväksenne. Säihkyvän kirkasta iltaa kaikille! :)










-Janika-

4 kommenttia:

  1. Hyvä valinta tuo puu lattia. Lämmin sävy..kodikas. Marmori vähän kylmältä kalskahtava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! :) Nyt itsekin jo ajattelen, että parketti on parempi materiaali. Just tuo sana kodikas tulee mieleen. :) -Janika

      Poista
  2. Kivan näköinen keittiö, tilaa, avaruutta ja selkeitä linjoja. Mikä parketti lattiaan tulee?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)