lauantai 9. tammikuuta 2016

Kukkakaaliburgeri



Oikein lämpimiä vuoden ensimmäisiä terveisiä minulta hyytävästä pakkassäästä! Jäinen ilmanala on vallannut koko Suomen, joten en onneksi ole ainoa, jonka luita paleltaa. Vaan onhan tämä kylmyys kaunista! Puhelimen tallennustila on jälleen täynnä. Osasyynä on varmasti taianomaiset, kevätauringon kultaamat, upeat maisemat, joita vaan on pakko ikuistaa! Meidän uusi kotiseutu, Keski-Suomi, on äärimmäisen kuvauksellinen paikka.
Kuin satukirjassa asuisi. ;)



Tänään kevään tai vain viikonlopun inspiroimana päätin kokkailla jotain uutta ja erilaista. Visioinnin tuotteena syntyi: Kukkakaaliburgeri. Tämän ruoan ulkomuodolla ja nimellä on hyvä huijata roskaruoan ystävää syömään terveellisemmin. Ja mikä parasta: ellei vielä ole hurahtanut kukkakaaliin, nyt on hyvä hetki kokeilla ja antaa tuon vaalean vihanneksen viedä mennessään! Nappasin KuntoPlussan sivuilta loppuun muutaman hyvän syyn nauttia kukkakaalia:

"
Antioksidatiivisten karvasaineiden lisäksi kukkakaali sisältää samaa hyvää tekevää allisiinia, jota on myös valkosipulissa.
Allisiini hillitsee tulehduksia ja jarruttaa kehon ikääntymiseen liittyviä ilmiöitä.
Kukkakaalissa on runsaasti myös sikiövaurioita ehkäisevää foolihappoa. Foolihappo saattaa suojata myös rintasyövältä ja sydän- ja verisuonitaudeilta.  " (http://kuntoplus.fi/terveellinen-ravitsemus/kaalit-kukkakaali)

Eikun kokeilemaan!


Kukkakaaliburgeri

Jauhelihapihvit:
1 dl korppujauhoja
2 dl maitoa
1 muna
400 g naudan jauhelihaa
lisäksi taikinaan:
1 sipuli
1 tl suolaa
mausteita oman maun mukaan ( esim. mustapippuria, valkopippuria, paprikajauhetta n. 0,5 tl/mauste )

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita korppujahot maitoon ja anna turvota hetken. Lisää muna ja jauheliha. Sekoita joukkoon sipuli, suola ja mausteet. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista uunin keskitasolla 225 asteen lämmössä niin kauan, että jauhelihapihvit ovat pinnasta ruskettuneet, n. 15-20 minuuttia.

Hampurilaiskuoret kahteen suureen burgeriin:

n. 750 g kukkakaalia
2 kananmunaa
3 tl psylliumia
suolaa maun mukaan

Höyrytä tai keitä kukkakaalinuput  pehmeiksi. Soseuta kypsynyt kaali massaksi ja anna jäähtyä. Lisää seokseen munat ja suola. Sekoita lopuksi joukkoon psyllium kokoajan hämmentäen. Voitele leivinpaperi kevyesti oliiviöljyllä ja muotoile taikinasta uunipellille paksuja hampurilaiskuoria. Paista uunin keskitasolla niin kauan, että kuoren pinta on ruskettunut. Irroita valmiit kuoret heti paperista. Minä leikkasin kunkin kuoren leivinpaperista, kumosin lautaselle ja varovasti irroittelin leivinpaperin pois.

Täytä hampurilaiset maun mukaan! Meillä täytteeksi tuli jauhelihapihvin seuraksi ketsuppia, sulatejuustoviipale, salaattia, tomaattia ja suolakurkkua.

Kun upotat hampaasi pehmeän kuoren ja täytteiden läpi, saat kielellesi herkullisen makuelämyksen ja joudut vain toteamaan, että kyllä kukkakaalista on moneksi! ;)






                                                                     Herkullisin terveisin;

                                                                                 Jenny

2 kommenttia:

  1. Teidän blogi on ollut aika hiljainen. Toivottavasti pian saan taas lukea tekstejänne. Täytyypä kokeilla tuota burgeria -herkullisen näköinen!! :)

    Anu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu, tää oli herggua! Tein eilen! :) Me pyritään kirjoittamaan enemmän. Kunpa mielessä pyörivät tekstit ja kuvat saisi suoraan liitettyä blogiin.. 😀 Ihania pakkaspäiviä sinulle!! -Janika-

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)