perjantai 6. maaliskuuta 2015

Ajatuksia lastenruoasta ja Fit Mom + lastenruokavalmennuksesta

Hiihtolomaviikko on pian lopuillaan. Alkuviikko vierähti Vuokatin Katinkullassa ja nyt on jalkojen alla Keski-Suomi. Perheen mies lähti työreissulle ja me tytöt jäätiin mummilaan odottelemaan. Matkustaessa vauvan ruokailu vaatii erityistä miettimistä. Sopivasti juuri nyt reissun aikaan sain tiedon, että olen päässyt mukaan Fit Mom + Lastenruokavalmennukseen, siispä ajattelin kirjoittaa lastenruoka-asiaa.

Riisikakku on arjen herkku.

Meillä tyttö on neljän kuukauden iästä lähtien syönyt pääosin itse valmistettuja soseruokia maidon lisäksi. Yleensä teemme suuremman satsin ruokaa kerralla pakasteeseen. Pakastepusseihin ja rasioihin säilötty ravinto on kasvismuussia lihalla tai kalalla. Raaka-aineina käytetään porkkanaa, bataattia, perunaa, parsakaalia, riisiä, pastaa, jauhelihaa, kanaa ja kalaa. Välipaloiksi teen avokado-banaani-sosetta ja nyt uusimpana olen kokeillut avokado-raejuusto-yhdistelmää. Aamulla ja illalla tyttö syö puuroa kaupan hedelmäsoseen kera, vaikka se kuulemma onkin suurimmalta osin vettä.


Nämä jalat tarvitsevat paljon ravinteita, mineraaleja ja luonnollisia vitamiineja, joita ei purkkiruoasta saa.


Minulle oli jotenkin itsestään selvää, että lapsen ruoka valmistetaan kotikeittiössä. Oma äitini teki meille lapsille kaikki ruoat soseista tavalliseen arkiruokaan itse. Ajattelin, että koska olen saanut puhdasta ja hyvää ravintoa syödäkseni, haluan tarjota sitä myös omalle lapselleni. Kaupoissa myytäviä lasten purkkiruokia haistettuani en voisi kuvitellakaan maistavani niitä, saati tarjoavani ellottavan lemuista evästä vauvalleni pääasiallisena ravintona. Lokakuussa internetissä kiertänyt artikkeli  ( http://safkatutka.fi/lasten-purkkiruoka-monikansallisten-yritysten-tuottama-ravinnekoyha-valmiste/ ) sai minut tyytyväisenä kiillottamaan sädekehää pääni päällä. Kirjoittajan mukaan lastenpurkkiruoka on ravinneköyhä valmiste. En ihan oikeasti ymmärrä miksi neuvoloissa suositellaan valmisruokia ja ylipäänsä mainostetaan niitä. Jopa tytön neuvolakorttiin annettiin lastenruokavalmistajan sponsoroimat muovikuoret. Eikö lapsen terveys ole bisneksen tukemista tärkeämpää? Mitä jos ihan oikeasti esimerkiksi nuoruusiän diabeteksen ja allergioiden lisääntyminen johtuvat pienokaisille syötetystä purkkiin sullotusta ruoasta? (Lue artikkeli: http://yle.fi/uutiset/lasten_purkkiruoan_terveellisyydesta_vaannetaan_katta/5433339 )

Aamupuuropöytä Vuokatissa oli katettu vain minille, joka ei päässyt aamiasbuffaan.


Pienimmäinen sai Pohjoisen mummin kädestä aamupuuroa kun me isommat karkasimme valmiille.

Vuokatissa ajattelin päästä loman kunniaksi helpolla noutamalla poikkeuksellisesti marketista minille tuota korkeassa lämpötilassa valmistettua steriloitua ruokaa. Kiersin kannen auki ja vein pierun hajuisen ravintopurkin mikron lämpöön. Ensimmäinen erä lusikalle ja eikun ääntä kohti. Loput menivätkin surutta roskikseen, eikä mami välttynyt kokkailuhommilta. Onneksi meillä oli huoneistossa keittomahdollisuus.

Teen kaikkeni, jotta hänestä tulee vahva, terve nainen.

Lapsen terveellisestä ruokavaliosta kiinnostuneena olin erittäin innostunut päästyäni mukaan Fit Mom + lastenruokavalmennukseen. Safkatutkan Lastenruokavalmennus lupaa lapsen (0-6 v.) ikään soveltuvat terveelliset ja helpot reseptit päivän joka aterialle sekä vinkkejä ja neuvoja jälkikasvun terveyden ylläpitämiseksi oikeanlaisen ravinnon avulla. Fit Mom -Äiti kuntoon -treeniohjelmasta saa tämä mamma itse uusia treeni- ja ruokavaliovinkkejä. Mielenkiinnolla odotan 17.3 alkavaa valmennusta! Fit Mom:in ruoka- ja treeniohjelmien avulla voi päästä eroon raskauskiloista ja oppia terveellisistä elämäntavoista lisää.

Fit Mom + Lastenruoka -valmennuspaketista löytää lisää informaatiota ja sen voi tilata oheisesta linkistä: http://www.bodycamp.eu/tuote/fit-mom-lastenruoka-valmennus
* . Jos kaipaat vinkkejä lapsen ruoan valmistukseen tai oman kunnon kohottamiseen, lähde messiin!

Täällä Keski-Suomen mummilassa tuoksuu mun äidin kokkaama kanaruoka! Tänään me tytöt täytämme vatsan ravinteikkaalla, terveellisellä ravinnolla, made by mummi. <3

                                         Hyvää kevättalven viikonloppua! :)

                                                           -Jenny-Mamman eväillä jaksoi polskia pariin kertaan täpötäydessä kylpylässäkin. :P

* Yhteistyössä Bodycampin kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)