maanantai 20. huhtikuuta 2015

Innostukseni virkeisiin aamuihin



On lauantai ja kellon viisarit kääntyvät puoli seitsemään. Ystäväni herätyskello pärähtää suoranaiseen huutoonsa. Yritän hiljentää korvia vihlovaa kipua hautaamalla kasvoni tyynyn untuviin. Melu, tuo melkein ikkunat särkevä ääni, lakkaakin pian hetkeksi. Vaivun samaten turvalliseen, lämpöiseen uneen. Kunnes, viiden minuutin kuluttua se alkaa taasen. 

Herään tajunnan rajamailta nopeasti tähän hetkeen. Se on aamulenkin aika! Mitä sovitaan, niin se tehdään! Sänky vetäisi kyllä paljon suuremmin puoleensa! Nousen vaivoin lakanoiden ihanasta lämmöstä. Hampaita harjatessa vedän samalla lenkkikamat niskaan. Saapuessani alakertaan, nenääni leijailee hajunystyröitä hivelevät aamukahvin aromit. Huikkaan aamun hyvät toivotukset ja kostutan yöllä kuivuneen kehoni vesitilkalla. Siemaisen vielä mauksi pikku ”tömpsyt” kahvia. Ei muuta kuin lenkkarit jalkaan ja menoksi!

Siellä se kevät herättelee hieman helläkätisemmin säteillään myös luontoa!
 Juoksu tuntuu aluksi hieman kankealta. Ei auta kuin pistää tossua toisen eteen. Viereiset askeleet eivät kuulosta sen kevyemmiltä. Lenkin alkutaival kuluu hiljaisuuden vallitessa, vain kaksi aamun mutruista suuta, hiljainen tienoo, keväinen kolea sää ja asfalttinen, (loputtomalta tuntuva) kiemurteleva tie pitkin asuinalueen reunoja. Kova, joustamaton asfaltti ei tunnu hyvälle polvissa, niinpä taivallamme pitkin pientareita. Olisi kesä, niin voisimme huoletta käyttää viereistä pururataa.

Hieman yli viiden kilometrin jälkeen olemme jo takaisin lähtöpaikassa.  Kipaisen pikaisesti suihkuun pienen venyttelyn jälkeen. Huuhdon hien ja yön jäljiltä jäänet viimeiset kuolarippeet viemäriin. Pesen itseni huolella hyvän tuoksuisella shampoolla. Puen päälle ja kipaisen aamupalalle.

Maha täynnä kaurapuuroa, raejuustoa, rahkaa ja omenaa, tunnen kuinka olen täynnä virtaa ja energiaa tulevaan päivään. Yleensä koskaan en aamupalan jälkeen ole näin virkkuna. Olo on mitä mahtavin.  Tämän voisi ottaa tavaksi!

Muuton myötä pihalle paikkaansa etsimään jääneet peilit tulivat toisen uuden innostuksen myötä hyötykäyttöön :DD
Kevät on nimittäin innoittanut mut myös pihalle jumppailemaan!
Iltapäivästä oli hyvä lähteä ystävän häitä juhlimaan!

Kunpa jaksaisi arkena herätä (edes pari kertaa viikossa) hieman aikaisemmin. Niin, että saisi kokea tuon saman fiiliksen uudestaan!!

Hyvää yötä ja alkuviikkoa!

-Sarlotta

4 kommenttia:

  1. Moikka! Löysin bloginne vasta hiljattain toisen blogin kommenteista ja jäin heti lukijaksi :-)

    Mainitsit aikaisemmin jumppaavasi kotona ja kiinnostaisikin tietää, seuraatko jotain tiettyä ohjelmaa? Aikaisemmassa postauksessa oli jotain puhetta Kayla Itsinesistä? Itselläkin olisi kotijumppaaminen tavoitteena mutta urheilutausta on niin olematon, että jokin valmiiksi suunniteltu ohjelma olisi ainakin aluksi paikallaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Kiva kuulla, tervetuloa lukemaan meidän juttuja!
      Kayla Itsinesin jumppa on todella tehokasta ja vasta-alkajallekin erittäin hyvä ohjelma. Netistä ja youtubesta löytyy myös paljon hyviä ideoita, ohjeita ja liikkeitä kotijumppailuun! Kannatan myös aerobista liikuntaa jumppailun oheen.
      Toivottavasti löydät itsellesi sopivan ja mieleisen ohjelman ja saat hien pintaan! ☺
      -sarlotta

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)